dijous, 3 de febrer del 2011

SALVEM TORRE GARCINI


La modernització del barri ha donat pas a una especulació desmesurada que ha portat a la destrucció de gairebé la totalitat de les masies del districte d’Horta Guinardó. Al mapa, amb una creu vermella, les cases derruïdes. Al Guinardó hi queden només tres cases: la Torre Garcini, ara amenaçada i en mans d’una promotora privada, Can Miralletes i el Mas Guinardó: 


 


La darrera masia enderrocada (3-8-2004) va ser la de Can Girapells, al carrer Teodor Llorente.







La desaparició d’aquesta masia s’afegeix a la llarga llista d’enderrocament d’edificis que poblaven el nostre barri I que han anat desapareixent.

No ens podem permetre de cap manera una nova pérdua de patrimoni històric del Guinardó.

L’Ajuntament de Barcelona té la clau per tirar enrere l’operació immobiliària i tornar a la masia de Can Garcini la qualificació urbanística de nivell C – perduda com a conseqüència del recurs presentat pels propietaris, que garantitzaria la continuïtat de la masia.

Confiem que l’Ajuntament serà sensible i farà els possibles per aconseguir que finalment la immobiliària compradora els cedeixi els drets sobre terrenys a canvi del que estimin convenient, a la fi que el barri no perdi una part de la seva memòria històrica  amb l'enderrocament d'una de les tres masies que hi queden en el Guinardó.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

persona interessada en el tema: