dimecres, 9 de febrer del 2011

DADES DE L'ENTORN

El districte dʼHorta-Guinardó té una població de 169.744 habitants(1) i una densitat de 14.200 Hab/Km2. És un àmbit territorial que té més habitants que qualsevol de les ciutats més grans de Catalunya (per exemple, Tarragona, Lleida, Girona o Mataró). Malgrat això, presenta dèficits importants que serien impensables en qualsevol dels municipis anteriors.




Com es pot observar a simple vista, pràcticament no existeixen zones verdes en tota aquesta part del barri

Lʼesforç municipal en dotar el districte dʼequipaments sanitaris, transports i aparcaments, ha agreujat la manca de zones verdes (absents al sud del Guinardó) i sobretot dels espais culturals i de promoció social i comunitària per a la població general i la gent gran en particular. Però Horta-Guinardó és un districte jove i actiu, com ho mostra el seu lideratge en activitats de promoció social i comunitària per a joves, on sʼenregistren molts més usos que a la resta de districtes (casals i espais joves, activitats i dinamització juvenil i punts dʼinformació i assessorament)(2).
Els bens culturals al Guinardó es redueixen a les biblioteques populars i alguns casals. A lʼentorn de la Torre Garcini els equipaments de lleure són: una biblioteca (i dues dʼespecialitzades dins lʼhospital de Sant Pau), dos casals dʼavis, dos casals-espais per a joves, un casal infantil i un centre cívic, el Mas
Guinardó.

A lʼentorn de la Torre Garcini no hi ha cap museu, ni biblioteca, ni parc i la plaça més pròxima és la Plaça Maragall..






El desitg dels veïns

LʼAssociació de Veïns del Passatge Garcini ha decidit treballar amb tots els recursos I instruments al seu abast per la conservació de la masia de Can Garcini I el seu entorn verd. Ens impulsa el desitg dʼaturar un projecte immobiliari que, si les coses no canvien, acabarà enderrocant una de les poques masies de Barcelona I una de les últimes del nostre barri.

El nostre objectiu és compartit per les formacions polítiques que el van incloure en les seves propostes inicals per al Pla dʼActuació Municipal i diferents col·lectius, associacions I entitats que es mobilitzaran en el seu favor.

Tanmateix ens anima el haver detectat entre els veïns del Guinardó, un corrent dʼopinió de suport a la idea de preservar la masia cada vegada més fort.

Torre Garcini vist des de l'aire


1 Dades del padró continu d’1 de gener de 2006
2 Dades de l’Anuari EStadístic de la Ciutat de Barcelona 2007

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

persona interessada en el tema: