dimecres, 23 de març del 2011

FEM UNA PLATAFORMA?

Con Associaciò de Veïns del Passatge Garcini, estem intentant aconseguir formar una Plataforma per conservar el patrimoni arquitectònic del Guinardó i tenir un barri digne amb tot el seu encant històric.

Us animen a participar-hi.


Tant si sou alguna entitat del barri, o particulars motivats per aquests temes, podriem començar a tractar aquesta possibilitat.

Nosaltres, com associació de veïns, estem informant a diferents organismes, oficials, privats, escolars, etc. per tal d'aconseguir un grup de persones amb ganes de formar aquesta PLATAFORMA PEL BARRI DEL GUINARDO.



Com ja sabeu, al nostre Passatge hi ha la TORRE GARCINI, una de les poques Masies del Guinardó, que està en molt bon estat de conservació (els seus anteriors propietaris la varen restaurar fa uns anys) amb un ampli jardí (una de les poques zones verdes del barri).


Actualment es propietat de la Constructora NUÑEZ I NAVARRO, que no sabem quines intencions té sobre la conservació de la Torre Garcini.

Per aquest motiu, creiem que la primera tasca a realitzar, seria SALVAR LA TORRE GARCINI.

Si esteu animats a formar part de la PLATAFORMA podeu enviar-nos un comentari o un mail al nostre correu. Estarem encantants de poder treballar tots junts per aconseguir un barri millor.

7 comentaris:

  1. la idea és interessant, la suma d'esforços és l'única viable per aconseguir millores per un barri tan mancat de serveis públics, places i parcs i carrers peatonals com els Guinardó. Moltes barris ja han començat a canviar els seus carrers convertint-los en mig peatonals com per exemple el barri germà dels Indians Congrés perquè el nostre barri està a la cua de les millores veïnals?. No tot està en mans dels nostres polítics, darrera hi em d'estar tots aquells que vivim i utilitzem els carrers del barri. VOTO PER UNA PLATAFORMA D'ENTITATS, que agrupi les diferents sensibilitats, a la fi de defensar els nostres interessos.

    ResponElimina
  2. Sóc del barri de tota la vida. I el meu pare, i el meu avi. I els meus cosins...

    Crec que la Torre Garcini és emblemàtica per tots els que hi hen crescut a la vora. Fins hi tot fantasmagòrica o misteriosa. No la podem deixar perdre.

    JOSEP MESTRES
    marijos@ono.com

    ResponElimina
  3. Yo no soy del barrio, pero si soy amante de las masias y del patrimonio que con mucho sacrificios,nos dejaros nuestros padres y familia,por eso mismo y por conservar nuestros origenes.....La torre Garcini la tenemos que cuidar para nuestros hijos y nitos

    ResponElimina
  4. Sóc del Guinardó, del carrer Xiprer, tota la vida he vist el teulat de la Torre Garcini per damunt dels murs. No sabia que ja no era propietat particular, encara que sí sabia que figura al Catàleg de patrimoni històricoartístic de la ciutat. Em pregunto quin és el futur que prepara la immobiliària per a aquesta edificació tan representativa i què significa el fet que sigui "patrimoni" i sigui propietat d'un monstre immobiliari com Núñez y Navarro... http://w10.bcn.es/APPS/cat_patri/editElement.do?reqCode=inspect&id.identificador=2858&id.districte=07&
    Al bloc no hi veig cap altra post des del març del 2011. M'agradaria saber en quin punt es troba l'intent de salvar aquest edifici. Podeu publicar en aquest bloc més informació sobre això?

    ResponElimina
  5. en aquest moment no hi ha cap nova notícia al respecte, fora que Núñez i Navarro ha fet netejar una mica el jardí perquè hi ha entrar gent a robar ferros i demés. He preguntat a la Regidora del Districte però encara no m'ha donat cap resposta.

    ResponElimina
  6. Ayer salimos a dar un paseo por el barrio, y como siempre nos gusta hacer, tiramos por el passatge Garcini. Tenemos una predilección especial por esta calle, básicamente por el gran contraste que supone su paz frente a la gran urbe que está tan solo una calle más allá. En estas noches de verano el olor a jazmín incrementa aún más esta sensación...

    Hoy, por curiosidad, hemos buscado en internet. Ha sido una gran sorpresa descubrir este blog. Así hemos conocido la historia de la torre Garcini y también que está deshabitada. Llevábamos años especulando con esto.

    Nos da cierta preocupación ver que el blog que nació con un objetivo tan claro y útil lleve tanto tiempo inactivo (casi año y medio). Además hemos visto que en la torre Garcini han echado abajo esa estructura que había en el jardín (bajo la cual hemos visto alguna vez algún coche) ¿Habrá nuevos movimientos por parte de sus propietarios? Qué inquietud.

    Por todo esto y por el aprecio que le tenemos a esta calle, os animamos a continuar con vuestro objetivo y con este blog, y os damos nuestro apoyo. No somos vecinos de Garcini, pero vivimos muy cerca y nos ofrecemos para echar una mano si hace falta, si aún pretendéis que la Torre Garcini se mantenga para otros usos útiles para el barrio.

    Por favor, decidnos como podemos ayudar, si podemos participar en alguna reunión de vuestra asociación de vecinos, etc.

    Un abrazo y ánimo.

    Clara y Rafa.

    ResponElimina
  7. Visc al carrer Xiprer i des de la finestra veiem la masia.
    Aquest dissabte 17 de novembre ha tornat a treballar l'excavadora tot el matí no sé què pretenen fer-hi? de moment només remouen la terra per netejar la runa dels coberts que hi havia!?? Ara si que estem intrigats!! Si és propietat de Nuñez per què no posen un cartell amb el que intenten desconstruir?? Si tenen previst ensorrar l'edificació hem de fer alguna cosa!! i més si es considerada patrimoni historicoartístic del Guinardó

    ResponElimina

persona interessada en el tema: