- CAN GARCINI es convertirà en un equipament públic, la casa RAVETLLAT-PLA en un museu de moble antic i els seus jardins seran públics.
FINCA RAVETLLAT-PLA
Can Garcini i Mas Ravetllat, dos edificis històrics del Guinardó, són els últims tresors arquitectònics recuperats pel Districte d'Horta-Guinardó, que des de la seva web ja fa temps que organitza visites guiades i suggereix una desena de recorreguts històrics. Un districte que, conegut pels seus espectaculars miradors i la seva àmplia oferta d'instal·lacions esportives del 92, vetlla pel seu patrimoni.
MOBLES DEL XIV / La recuperació de dos espais tan emblemàtics com Can Garcini (masia del segle XVIII, al passatge Garcini 15) i Mas Ravetllat (finca d'estil neoclàssic del principis del XX, a Mare de Déu de Montserrat, 114) respon a la voluntat del consistori de blindar i compartir amb tota la ciutadania el patrimoni d'Horta-Guinardó.
Foto del WEB de la Fundació Ramón Pla |
«Es tracta de la culminació d'uns processos complicats, amb llargs litigis i reivindicacions veïnals històriques», subratlla el gerent del districte, Carles Mas, que calcula que durant aquest primer semestre ja es podrà obrir una de les sales de Mas Ravetllat.
Núria Pla. cedida per Pilar Alós |
«L'última propietària de la finca, Núria Pla Montseny, era una gran col·leccionista de mobles exclusius, amb peces del segle XIV», explica Mas. La gestió d'aquesta finca museïtzada anirà a càrrec de la Fundació Privada Ramon Pla Armengol, amb la qual el consistori ha arribat a un acord perquè també es faci càrrec de la vigilància, el manteniment, la conservació i restauració de l'edifici principal. Amb l'adquisició dels 33.000 metres quadrats del solar de Mas Ravetllat el barri del Guinardó guanyarà a més un gran parc urbà.
CAN GARCINI
Foto cedida per l'Associació de Veïns del Passatge Garcini |
ESPAI VEÏNAL / «Malgrat que arquitectònicament no tingui un excessiu valor, la torre Garcini és una de les poques masies que queden a la zona i està en molt bon estat gràcies a les reformes realitzades pels últims propietaris», explica Juanjo Ramírez, veí del passatge i membre de la tenaç plataforma responsable de la gesta.
«Els veïns estàvem lluitant des del 2005, quan vam descobrir que la família Alós havia venut la masia a una constructora», afegeix Ramírez. Ara que finalment ja ha estat salvada, continua el veí, «toca pensar què volem i què necessitem tenir al barri». Uns horts urbans, una guarderia pública i una sala polivalent són algunes de les opcions amb més possibilitats.
Els veïns esperen celebrar aquesta victòria amb una jornada de portes obertes al maig, durant la pròxima festa major del Guinardó.
- Fonts informatives : El Periódico, Artícle de Lluís Benavides, de data 22 de gener
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
persona interessada en el tema: